Opleiding


Leerlingen / opleidingen.

Om een vereniging levend te houden is opleiding en instroom noodzakelijk.

Net zoals andere verenigingen is ook Trommel- en Fluiterkorps “Heide” op zoek naar kinderen, maar ook volwassenen, die graag een instrument willen bespelen.

De keuze in ons korps beperkt zich niet tot trom of fluit. Naast trommen, piccolo’s, dwarsfluiten wordt gespeeld op basgitaar, basklarinet, basfluit, altfluit.

Verder hebben wij –naast heel veel bij-instrumenten- ook melodisch slagwerk, zoals marimba, xylofoon en klokkenspel, maar helaas op dit moment niemand die een van deze instrumenten bespeelt.

We willen veel meer mensen stimuleren om muziek te kiezen als hobbie

Muziek zorgt voor ontspanning. Muziek zorgt voor plezier. En wat is er nou leuker om samen met anderen leuke muziek te laten horen. Daarnaast is wetenschappelijk bewezen dat jongeren, die muziek maken, intelligenter, zeg maar slimmer zijn dan hun leeftijdgenoten die geen muziek maken.

We willen zowel jongeren als ouderen de kans bieden om muziek te maken.

De muzikale fluitopleiding wordt in eigen beheer uitgevoerd door onze dirigent Stef Bazelmans, een professionele fluitist. In afwijking van wat gebruikelijk is wordt bij onze vereniging niet op een blokfluit gestart maar krijgt iedereen direct een oefen-dwarsfluit. De lesmethoden zijn aangepast aan de leeftijden van de leerlingen.

Voor de slagwerkopleiding maken wij gebruik van de slagwerkleraren die verbonden zijn aan de muziekschool ECI.

Het lesgeld wordt bewust heel beperkt gehouden, zodat muziek maken ook voor iedereen bereikbaar is.

In 2019 zullen wij een pilot starten met het aanbieden van onze fluitopleiding aan de kinderen van de naschoolse opvang.