Warning: mysqli_query(): (HY000/1030): Got error 28 from storage engine in D:\appdata\IIS\vhosts\heideswalmen.nl\httpdocs\wp-includes\wp-db.php on line 1924
Opleiding - Trommel- en Fluiterkorps 'Heide' Swalmen
Warning: mysqli_query(): (HY000/1030): Got error 28 from storage engine in D:\appdata\IIS\vhosts\heideswalmen.nl\httpdocs\wp-includes\wp-db.php on line 1924

Warning: mysqli_query(): (HY000/1030): Got error 28 from storage engine in D:\appdata\IIS\vhosts\heideswalmen.nl\httpdocs\wp-includes\wp-db.php on line 1924

Warning: mysqli_query(): (HY000/1030): Got error 28 from storage engine in D:\appdata\IIS\vhosts\heideswalmen.nl\httpdocs\wp-includes\wp-db.php on line 1924

Opleiding

 

Heb jij ook zin in het maken van muziek? En lijkt het je leuk om lid te zijn van een vereniging waarin het maken van muziek centraal staat? Muziek met zowel een klassiek als modern tintje en dat ook nog eens op een ontspannen en gezellige sfeer? Dan is het Trommel- en Fluiterkorps ‘Heide’ Swalmen zeker iets voor jou! Het spelen in een vereniging heeft natuurlijk ook eens zo zijn voordelen. Om te beginnen is het zo dat je bij een vereniging altijd samen speelt. Op de muziekschool krijg je vaak alleen les. Het is dan heel leuk om een of meer keren in de week samen met anderen muziek te maken. Je hebt als het ware meteen je eigen orkest en daar leer je heel veel van. Een ander groot voordeel is, dat je zelf geen instrumenten hoeft te kopen. Deze krijg je in bruikleen van de vereniging. Dat is weer een hele zorg minder voor je vader en moeder.

Muziekles is er natuurlijk niet alleen voor de jongeren. Misschien heeft een van je ouders ook wel zin om muziekles te gaan nemen. Ook dat kan. Loop gerust eens binnen tijdens een van onze repetitieavonden op vrijdagavond van 20:00 tot 22:00 in gemeenschapshuis “de Robijn” te Swalmen.

Bel of mail gerust dan zorgen wij ervoor dat je alle informatie krijgt en kun je zo snel mogelijk op muziekles. En wie weet speel je dan over enige tijd wel een kerstliedje, of bekende songs van bijvoorbeeld Queen. Van klassiek tot pop, van jazz tot musicals.

Welke instrumenten kun je binnen ons korps bespelen?
Binnen het Trommel- en Fluiterkorps ‘Heide’ Swalmen kun je kiezen uit een ruime keuze aan instrumenten welke je graag wilt gaan bespelen.
Hier vind je alvast een kleine selectie aan beschikbare instrumenten binnen het Trommel- en Fluiterkorps.

♫ Piccolo’s ♫ Dwarsfluiten ♫ Basfluiten ♫ Basklarinetten ♫ Snare drums
♫ Basgitaar ♫ Drumstel ♫ Bekkens ♫ Grote trom ♫ Bongo’s
♫ Conga’s ♫ Tenortrom ♫ Pauken ♫ Marimba ♫ Vibrafoon
♫ Xylofoon ♫ Gong ♫  Klokkenspel ♫ Fagot ♫ Effect instrumenten

Fluitisten
De fluitisten beginnen binnen onze opleiding niet op blokfluit of een pijperfluit maar starten direct op een dwarsfluit. Dit is vrij uniek binnen muziekopleidingen.

Naast de algemene muziekleer leer je dus direct spelen op een instrument welk een belangrijke factor speelt binnen het Trommel- en Fluiterkorps. Later word er overlegd met de leerling alsmede met de instructeur c.q. dirigent of hij of zij piccolo blijft spelen of dat er eventueel gekozen kan worden voor een concertfluit of basfluit.

Slagwerkers
Bij de slagwerkers gaat het er iets anders aan toe. Zij starten hun opleiding op een zogeheten “oefenpad”. Na de basis te hebben opgepikt gaan zij direct over naar de snaredrum. Hier zullen zij de basisbeginselen van het trommelen leren. Na voldoende ervaring en kennis te hebben opgedaan op de snaredrum kan de keuze worden gemaakt tussen gestemd slagwerk of ongestemd slagwerk.

Wat is gestemd slagwerk?
Gestemd slagwerk is slagwerk dat een toon produceert die is na te zingen.
Voorbeelden van gestemd slagwerk zijn:
♫  Pauken
♫  Marimba
♫  Xylofoon
♫  Vibrafoon
♫  Klokkenspel etc.

Wat is ongestemd slagwerk?
Ongestemd slagwerk is slagwerk waar geluid uitkomt die normaal gesproken niet nagezongen kan worden. Men spreekt in dit geval van “geruis” in plaats van een toon.
Voorbeelden van ongestemde slaginstrumenten zijn:
♫  Drumstel
♫  Snare drum
♫  bekkens
♫  Conga’s
♫  Tamboerijn etc.

Alle lessen worden in gemeenschapshuis ‘De Robijn’ gegeven. De lessen duren ongeveer een uur en vinden plaats in groepjes. Uiteraard is het mogelijk om samen met je beste vriendje of vriendinnetje les te hebben. E.e.a. zal afhankelijk zijn van de datum van aanmelding als leerling van het korps. Is een groep reeds bezig met de opleiding dan zal doorlopend gekeken worden naar het individuele niveau van de betreffende leerlingen. Is een leerling sneller qua voortgang dan een ander, dan kan ervoor worden gekozen om deze leerling individueel te begeleiden. Dit zal altijd in overleg met de ouders worden bepaald. Tijdens de muziekopleiding betalen leerlingen nog geen contributie, maar lesgeld. Vanaf het moment dat de leerlingen als lid worden beschouwd verandert het lesgeld in contributie. Ondanks dat de leerling wordt beschouwd als lid blijft hij wel de nodige opleiding en begeleiding krijgen van zijn of haar instructeur zodat het behaalde niveau nog wat verbeterd kan worden.

Wanneer zou je dan lid kunnen worden?
Dat kan vanaf 7 jaar. Leerlingen vanaf groep 3-4 van de basisschool kunnen zich aanmelden als leerling bij het Trommel- en Fluiterkorps ‘Heide’. Tijdens de muzieklessen worden zowel de theorie als ook de prakitische vaardigheden beoefend. Onze vereniging streeft erna om een leerling zo snel mogelijk binnen de vereniging te laten meespelen. Hoe snel iemand mee kan spelen is uiteraard afhankelijk van eigen inzet en muzikaal talent.

Wat verwachten wij van onze leerlingen?
♫  Inzet tijdens de lessen
♫  Plezier hebben in het maken van muziek
♫  Vrije tijd welke kan worden besteedt aan beoefenen en het uitoefenen van je hob
♫  Discipline en een luisterend oor voor zowel instructeur als je medemuzikanten
♫  Onderhoud aan materiaal (welke in bruikleen beschikbaar wordt gesteld)
♫  Je houden aan de normen een waarden welke binnen het korps zijn gesteld

Mogen wij jou binnenkort verwelkomen binnen ons korps?
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie aangaande de (jeugd) opleiding binnen het Trommel-en Fluiterkorps. Voor meer informatie:

Annemie Grosveld
Tel: 0475-503565
Info@heideswalmen.nl